Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne jesienne popołudnia nie ma nic lepszego niż gorąca, pożywna fasolka po bretońsku z posmakiem boczku wędzonego;)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 274
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 274
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, następnie wylać pozostałą wodę, nalać nową i ugotować fasole, dodając do niej tymianek i trochę soli. Ugotowaną fasolę pozostawić w garnku, a wodę w której się gotowała odlać i pozostawić do wykorzystania
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę, usmażyć na patelni i dodać do fasoli.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie z olejem i smażyć. Gdy cebula się zeszkli, posypać ją papryką oraz dodać mąkę, przesmażyć chwilkę i dolać wody w której się gotowała fasola, cały czas mieszając dolewać tą wodę aby powstał sos w miarę gęsty.
Powstały sos z cebulą dodać do fasoli i wymieszać. Dolać przecier pomidorowy i pomidory w puszce, wymieszać i całość zagotować Przyprawić do smaku pieprzem i ulubionymi przyprawami.
Ja dodałam czubricę czerwoną, która jest mieszanką ziół i ma fajny lekko pikantny smak i doskonale nadaje się do dań z pomidorami (niestety kupić tą przyprawę można chyba tylko podczas jarmarków, gdyż w żadnym sklepie jak dotychczas jej nie widziałam).