Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie u mamy- czyli polska klasyka.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
W dużym garnku nastawiamy rosół drobiowy- dodajemy marchew, pietruszke i seler starte na grubych oczkach tarki. W oddzielnym garnku gotujemy do miękkości flaki wolowe. Flaki odlewamy, studzimy i kroimy na paski ok 2,5 cm. Z garnka z rosołem wyjmujemy ugotowane na miękko ćwiartki, studzimy i dzielimy na drobne kawałki mięso. Tak przygotowane flaki i mięso z kurczaka dodajemy do garnka z rosołem, w razie konieczności dolewamy wodą by uzyskać pożądaną gęstość.Do garnka dodajemy pokrojoną na drobno i zeszkloną cebulkę i przyprawy.