Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsta zupa z brukselką na rosole"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Do dużego garnka wrzuć umyte udko kurczaka. Zalej je wodą i zagotuj. Zdejmij z wierzchu szumowiny.
Włoszczyznę obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dorzuć do wywaru razem z ziarenkami ziela angielskiego i liściem laurowym.
Po kilku minutach gotowania dodaj brukselkę. Zdejmij z ognia, gdy będzie miękka.
Kurczaka wyjmij, pokrój na małe kawałki i rozłóż do talerzy. Wlej zupę, a do każdej porcji dodaj po łyżce śmietany, pokrojone w kostkę jajka oraz posiekane zioła.
Czas: 45 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV