Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsta zupa z włoszczyzną i fasolą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, zalej 1,2 l zimnej wody. Gotuj około pół godziny. Dodaj wędzone żeberka.
Po 40 minutach gotowania dodaj do zupy fasolkę szparagową, pokrojoną czerwoną paprykę, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj chwilę. Fasolkę z puszki odcedź, przelej wodą, dodaj do zupy. Przypraw majerankiem, solą, pieprzem. Możesz dodać łyżeczkę masła. Całość gotuj jeszcze 15 minut.
Z zupy wyjmij żeberka, obierz je z mięsa. Mięso włóż do miseczek, zalej gorącą zupą. Podawaj z listkami melisy lub natki pietruszki.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień