Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty krupniczek, idealny na chłodne dni i nie tylko :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Składniki
Kości wieprzowe zalewamy zimną wodą dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchewkę obieramy, kroimy na 2 części. Pietruszkę obieramy kroimy w plasterki. Ziemniaki w kostkę.
Zbieramy szumowiny, Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe.
Gdy warzywa będą już nieco miękkie, dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości często mieszając i pilnując żeby się nie przypaliła.
Po wyłożeniu na talerz, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)