Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna zupa na obiad.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Wykonanie: Groch zalać zimnym rosołem, zagotować, zdjąć z ognia i odstawić na dwie godziny, po czym ugotować. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na małej ilości tłuszczu, po czym dodać do zupy, przyprawić do smaku. Kromki chleba pokroić w kostkę, przyrumienić na tłuszczu i odstawić. Zupę rozlać na talerze, posypać startym serem, grzankami i podawać.