Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na prawdziwą grochówkę, taką gęstą i przepyszną
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2067
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 19
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2067
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 19
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Składniki
Żeberka kroimy na niewielkie części. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka wraz z żeberkami. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do garnka wraz z obraną pietruszką i selerem. Gdy warzywa będą miękkie wsypujemy wcześniej przepłukany groch. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż groch zacznie się rozpadać. W między czasie kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni ( najlepiej bez dodatku tłuszczu). Na koniec doprawiamy solą, pieprzem lubczykiem i majerankiem oraz wrzucamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Podajemy z żeberkami i pajdą świeżutkiego chleba.