Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa jesienna zupa, gęsta, pożywna i aromatyczna!
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14561
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14561
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 68
Składniki
Groch umyć i namoczyć (najlepiej na noc).
Dynię oczyścić od skórki i pestek, pokroić w kostkę i zważyć (powinno być 400 g).
Cebulę pokroić w kostkę.
Wędliny pokroić na kawałeczki.
Mięso dać do garnka, zalać zimną wodą i gotować na średnim ogniu przez 1-1,5 godzinę.
Dodać do bulionu groch i gotować 40-50 minut.
Na oleju zaszklić cebulę.
Dodać szynkę i boczek, lekko podsmażyć.
Wsypać dynię i smażyć mieszając 3 min.
Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i smażyć jeszcze parę minut.
Dodać wędliny i warzywa do bulionu.
Posolić, dodać przyprawy, wymieszać.
Gotować wszystko jeszcze 5-10 minut.
Wyłączyć ogień, dać zupie " dojrzeć" ok. 20 minut i można jeść. Smacznego!