Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jakoś brak weny na gotowanie i wymyślanie, kręgosłup tak mi dokucza że nie mam siły na nic.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 238
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 238
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte mięso i gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskiego i liście, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać suszone warzywa doprawić do smaku solą lub kto czym ma ochotę i gotować.
Następnie dodać groszek z marchewką (wodę z groszku wylać), zagotować.
Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki i zagotować.
Na sam koniec gotowania dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.
Zupka wyszła przepyszna, można też zrobić jako zupę krem.