Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piekę ciasta i niema za zbytnio czasu na obiad ale mimo wszystko zrobiłam przepyszną zupkę na którą podam wam przepis, mam nadzieję że się skusicie, jest naprawdę bardzo dobra, a tym bardziej jak ma się mało grzybów akurat tych a w domu jest co najmniej pięć osób. Naprawdę szczerze polecam.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dowolne mięso, marchew pokrojoną dowolnie oraz korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa.
W międzyczasie przygotować grzyby, pokroić je drobno.
Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości.
Na patelnię dodać masło, wsypać przygotowane wcześniej grzyby i je podsmażyć.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać usmażone grzyby i gotować na wolnym ogniu do miękkości nóżek grzyba ( najlepiej nóżki pokroić jak najdrobniej ), doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą.
Po chwili dodać natkę pietruszki. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby nie było grudek, zalać zupę zagotować.
Na sam koniec dodać koper i zagotować. Zupa wyszła naprawdę bardzo smaczna.