Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w necie.Smak zupy wyborny,serdecznie polecam wypróbowac:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę zeszklić na masle,dodać posiekany czosnek i pokrojone w paski papryki. Wszystko usmażyc prze 10 min. Przełożyć do garnka,dodać pomidory z puszki. Wlać wodę. Gotować 10min. Dać sok z limonki . Zblendować dać na gaz ,dodać mleko kokosowe i doprawić solą do smaku.
Piersi kurczaka pociąć na kawałki 2-3 cm. Dodać wszystkie sypkie przyprawy,dokładnie wymieszac i odstawić na pół godz. Po tym czasie wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Wystarczy 10 min.piersi szybko są miękkie. Zupę nalewać do miseczek dodać kawałki usmażonych piersi.
Smacznego życzę!