Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał kuchni czeskiej w aromatycznym rosole.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Wątróbkę obrałam z błonek. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski. Wypróbowałam przepis z dodatkiem śmietany ale to był zły pomysł i musiałam dodać jeszcze bułki. Wiec polecam bez udziwnień. Całość zmalaksowałam. Odstawiłam do lodówki aby stężało. Potem dwiema łyżkami formowałam knedliki i kładłam je na osolony wrzątek. Właściwie chwila po wypłynięciu trzeba je wyjmować. Zawsze można jednego przekroić i się przekonać czy jest dobry.
W Czechach tradycyjnie podaje się je do aromatycznych rosołów, często zaciągniętych czosnkiem pod koniec. Smacznego :)