Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie na chłodne dni.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Wykonanie: Soczewicę namoczyć w ½ litrze wody przez kilka godzin( najlepiej na noc). Następnie wlać bulion i gotować pod przykryciem. W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki, młode warzywa i dodać do gotującej się soczewicy. Serdelki pokroić w plasterki, dodać do potrawy, przyprawić do smaku, zagotować i podawać.