Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
W rondlu rozpuszczamy 2 łyżki masła. Kapustę oczyszczamy, siekamy i przesmażamy na maśle kilka minut, nie dopuszczając do zrumienienia. Kapustę zalewamy wywarem lub wodą (w takim wypadku możemy dodać kostki rosołowe). Po 10 minutach gotowania dorzucamy do rondla ziemniaki, oczyszczone i pokrojone w plasterki lub w słupki marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy razem do miękkości. Z łyżki mąki i łyżki masła robimy zasmażkę, którą zaprawiamy nasz kapuśniak- nie jest ona jednak konieczna. Koperek siekamy, wsypujemy do zupy, przyprawiamy solą pieprzem i sokiem z cytryny. Serwujemy.