Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak mocno kwaśny do ziemniaków w sam raz a na czym ugotowany dowiecie się z podanego poniżej linku i powiem wam że będziecie zaskoczeni więc zapraszam
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać ogonki z dnia poprzedniego usmażono - uduszone lub przygotować je w ten sam dzień, ja moje dusiłam w przyprawie do mięsa, czosnku staropolskim i lubczyku, dusząc pod przykryciem podlewałam wodą i dusiłam je do pełnej miękkości mięsa. Gdy dodamy ogonki z sosem z nich lub jeśli z dnia poprzedniego to z galaretką która powstała po ostygnięciu, następnie dodać suszone warzywa oraz przyprawę uniwersalną i na wolnym ogniu gotować przez 15 minut po tym czasie dodać kapustę kiszona i gotować na najmniejszym ogniu do jej miękkości dodając ziela i liście
Gdy kapusta jest już wystarczająco miękka wtedy wsypać pieprz ziołowy pogotować przez 5 minut, następnie majeranek roztarty w dłoniach i również gotować 5 minut. Po tym czasie dodać cukier i jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a jeżeli ktoś jak ja lubi mocno kwaśny wtedy dodać kwasek cytrynowy lub sok z cytryny zagotować i zdjąć z ognia