Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i smaczna odmiana kapuśniaku. Tym razem w wersji na ostro.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 96
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 755
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 96
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 755
Składniki
Paprykę i cebule kroimy w cienkie paski. Na niewielkiej ilości oleju smażymy warzywa razem z pokrojonym w kostkę boczkiem i ziemniakami. Następnie dodajemy koncentrat ,mieloną paprykę ,ocet ,zalewamy bulionem. Kapustę możemy pokroić na mniejsze kawałki i dodajemy do całości wraz z pomidorami i zalewą. Zupę zagotowujemy ,zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem ok. 50 min. Na koniec doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz cayenne.