Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna I sycaca ale przede wszystkim rozgrzewającą zupa na chłodne dni
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9489
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9489
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Składniki
Wloszczyzne umyć, obrać, opłukać i zalać wodą około 5 szklanek. Osolić, dodać umyte żeberka, dodać liść laurowy óraz ziele angielskie, gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrojoną kapustę z niewielka ilością wody. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w niewielką kostkę I ugotować w lekko osolonej wodzie. Wywar przecedzić, z miękkich żeberek usunąć kości, mięso i wloszczyzne pokroić w kostkę I połączyć z kapustą i wywarem dodać ziemniaki. Słoninę podsmażyć z cebula pokrojoną w kostkę I mąką na jasnozłoty kolor, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą. Przyprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem. Gotowe. SMACZNEGO!!!