Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest baaardzooo ziemniaczana i sycąca :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Mięso oddzielić od tłuszczu. Mięso pokroić w większą kostkę i wrzucić wszystko razem do wrzącej wody, zagotować i gotować ok. 1 godz. Po tym czasie dodać pokrojoną w kawałki marchew i w całości pietruszke, seler, por, cebule i czosnek. Jednocześnie dodać wszystkie przyprawy i kostki, zagotować i gotować ok. 20 min. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, zagotować i gotować do uzyskania miękkości przez ziemniaki. Pod koniec gotowania wlać mleko i jeszcze raz zagotować. Przed podaniem można udekorować śmietaną. SMACZNEGO!