Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i bardzo zdrowa odmiana żurku.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 72
Składniki
To na dwa talerze: W 3/4 l wody ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki z pokrojoną w kosteczkę marchewką. Dodałam liście laurowe i ziele angielskie. Gdy warzywa były miękkie wlałam żur, bez dodatków w nim się znajdujących. Można go przecedzić przez sito ale wolałam z grudkami. https://smaker.pl/artykul-zakwas-na-zur-owsiany,179605,fafiatko.html Na patelni zrumieniłam pokrojone w półplasterki cebulę, dodałam do zupy. Doprawiłam solą i pieprzem, dodałam przeciśnięty czosnek. Podgotowałam parę minut i zupa jest gotowa. Podałam z jajem. Smacznego :)