Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa i smaczna zupa. Chyba nie trzeba przekonywać do skosztowania jej.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić. Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła. Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.