Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna na mroźne dni. Jest sycąca, a dzięki dodatkowi przypraw jak chili, kurkuma czy imbir niezwykle rozgrzewająca. Krem marchewkowy świetnie smakuje podany wraz z grzankami, można także podać go z kleksem śmietany lub odrobiną gęstego mleczka kokosowego.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Imbir zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Marchewki, ziemniaki i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pozostałe warzywa i starty imbir. Całość podsmażaj przez kilka minut, po czym zalej wodą, tak, aby przykryła warzywa i gotuj do miękkości.
Pod koniec dodaj przyprawy i wszystko zblenduj na gładki krem.
Krem marchewkowy najlepiej smakuje podany z grzankami.