Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj ten przepis i przygotuj obiad w pół godziny! Pożywna zupa z buraków i marchewki z pieczonymi kotlecikami.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1225
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1225
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Składniki
Zupa: Do garnka dodajemy obrane buraki, marchew, cebulę i puszkę białej fasoli. Zalewamy litrem bulionu i gotujemy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Gotową zupę blendujemy.
Kotlety: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, otręby i przyprawy. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kotleciki pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Porcję zupy podajemy z pieczonymi kotlecikami i posypujemy koperkiem świeżym lub suszonym. Smacznego!