Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i rozgrzewająca zupa, która idealnie sprawdzi się na rodzinnych obiadach. Przepis pochodzi z 432. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 221
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 502
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 221
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 502
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej posiekaną cebulę. Dorzucić pokrojony czosnek. Po chwili smarzenia dodać cukinie pokrojone w kostkę (jeśli są młode to nie trzeba ich obierać ze skórki). Zalać bulionem. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i ugotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Wlać zahartowaną śmietankę. Dodać masło. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami i serem feta. Udekorować bazylią.