Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 40
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1667
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 111
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 159
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 40
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1667
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 111
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 159
Składniki
Warzywa obierz i pokrój na kawałki. Zalej je 1 litrem wody, dodaj ziele, listek laurowy i gotuj do miękkości ( ok. 20-30 minut ). Olej rozgrzej na patelni, podsmaż na niej posiekany czosnek i imbir. Potem dodaj do gotujących się warzyw. Wyjmij ziele i listek, dodaj pokrojone buraki. Zmiksuj wszystko na gładki krem. Wlej sok z cytryny, wymieszaj. Zupę wyłóż na talerze, dodaj kleks śmietany, posyp pestkami słonecznika i migdałami, udekoruj listkami mięty.