Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
1. dynię pokroić, pokropić olejem, posolić, upiec w piekarniku, 2. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać dynię, zalać 2 szkl bulionu, gotować na małym ogniu do miękkości, 3. zupę zblendować, dolać bulionu do właściwej gęstości, zagotować doprawić imbirem i papryką, podawać posypaną pestkami dyni i ew natką. smacznego