Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca, dobra na jesienne, chłodniejsze dni i nie tylko.
garnek, blender , talerze, nóż, patelnia,
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 168
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 168
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Składniki
Dynię kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne. Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w półplasterek. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia. Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut). Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki. Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem. Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.