Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 221
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 502
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 221
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 502
Składniki
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Brokuły wrzucamy do garnka (jeśli są duże - rozdzielamy różyczki), zalewamy wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew kroimy na średniej wielkości kawałki. Do garnka z kukurydzą dodajemy cebulę, marchew i doprawiamy - kostką, ziołami i pieprzem. Do garnka z brokułami dodajemy cebulę, marchew, czosnek, i doprawiamy - pieprzem i kostką. Zupy gotujemy - brokuły mają być miękkie - ale nie za bardzo - zupa powinna mieć żywy zielony kolor, jeśli je przegotujemy - będzie blada! Kukurydzę gotujemy ok 15 minut. Zupy blendujemy - warzywa plus 1/3 wywaru - gdy krem jest za gęsty, rozcieńczamy go. Sposób nakładania: kremy wlewamy do kubków (jak na kawę), i równocześnie wlewamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni.