Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa dla tych, którzy lubią ostrzejsze smaki ;)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Ze skrzydełka i zielonej pietruszki (jedną gałązkę zostawić) przygotować wywar. Następnie zieleninę i skrzydełko wyciągnąć. Na patelni podsmażyć pokrojone cebulę, czosnek, marchewkę i pietruszkę. Po ok. 10-15 min. dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić przez ok. 10 min. Przyprawić.
Uduszone warzywa i mięso ze skrzydełka dokładnie zmiksować, przelać do wywaru. Na patelni uprażyć słonecznik. Zupę podawać z łyżką śmietany, skrojoną pietruszką i słonecznikiem. Smacznego!