Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny aksamitny, krem , każdy poprosi o dokładkę.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki. Na blaszce ułożyć papier do pieczenia, na nim umieścić pokrojoną paprykę i jabłka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić i piec 20 minut, aż skórki na papryce się pomarszczą. Upieczoną paprykę i jabłka wyjąć , ściągnąć skórkę.
Warzywa obrać , pokroić umieścić w garnku, zalać wodą, zagotować, doprawić solą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, bulion, całość gotować 20 minut, dodać paprykę i jabłka, całość gotować 10 minut
Wyjąć liść laurowy oraz ziele angielskie, zupę zblendować, doprawić pieprzem czarnym, cayenne oraz sokiem z cytryny , zagotować jeszcze 2 minuty. Podawać z pieczonym jabłkiem, kleksami śmietany, oraz groszkiem ptysiowym.