Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny krem. Polecam na jesienne dni.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1637
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 86
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1637
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 86
Składniki
Dynię przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić wraz ze skórką w kostkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Dynię lekko ostudzić i usunąć skórkę. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Cebulę oraz czosnek obrać i podsmażyć na patelni, na oleju. Również dodać do bulionu. Do bulionu przełożyć dynię (kawałek zostawić do dekoracji). Chwilę wszystko razem gotować. Zupę rozdrobnić blenderem na krem. Doprawić do smaku solą oraz imbirem. Krem podawać z pieczonymi kostkami dyni posypany podprażonymi pestkami dyni oraz świeżo zmielonym pieprzem.