Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki do zrobienia i smaczny obiad. Zupa pomidorowa przygotowana w ten sposób jest pyszna i bardzo aromatyczna.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Składniki
Włoszczyznę zalej wodą (2 litry). Dodaj liście i ziele. Gotuj do czasu aż warzywa będą miękkie. Z umytych i sparzonych cytryn zetrzyj skórkę (na małych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na oliwie podsmaż czosnek i skórkę. Pomidory pokrój na mniejsza kawałki. Warzywa wyjmij z wody. Do wywaru dodaj pomidory, czosnek ze skórką cytryny. Gotuj przez 15 minut. Zblenduj. Posól i popieprz do smaku. Przed podaniem posyp oregano. Podawaj z groszkiem ptysiowym.