Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, rozgrzewająca i pyszna jesienna zupa
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Przygotowanie należy zacząć od ugotowania bulionu wołowego.
Obieramy i kroimy cebulę, tak samo robimy z porami. Czosnek należy obrać.
Na patelni topimy masło, którym szklimy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pora i podlewamy wszystko bulionem. Przykrywamy pokrywką i na średnim ogniu dusimy wszystko przez pół godziny.
Dodajemy sól i pieprz do smaku (proszę uważać z pieprzem, ponieważ por cebula i czosnek same w sobie są już ostre). Wszystko blendujemy na gładki krem.
Proponuję podawać gorący ze śmietaną, kawałkiem wołowiny, na której gotowaliśmy bulion i świeżym koperkiem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak przygotować krem z porów od początku do końca.