Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krem z soczewicy czerwonej i warzywami na kiełbasie
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1861
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1861
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
czosnek, cebulę kroimy, posypujemy szczyptą soli, zrumieniamy na oleju, dodajemy kiełbaskę, lekko ją podsmażając całość zalewamy rosołem warzywnym /mięsnym, ew. wodą dokładamy wcześniej namoczona w wodzie soczewicę, pokrojone pozostałe warzywa, gotujemy aż wszystko zmięknie, wyciągamy kiełbaskę, dodajemy przecier pomidorowy, zupę bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, ziołami gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, na wierzch kładziemy kiełbachę, posypujemy dookoła uprażonym sezamem lub słonecznikiem (zmieliłam); to taka moja ala grochowa ale bez grochu