Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak puree, lecz konsystencja jest rzadsza :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Cebule obierz, poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój na kawałki. Zeszklij razem na maśle . Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Dodaj poszatkowanego selera i marchew. Gotuj około 30 minut.
Ser zetrzyj. Boczek pokrój na kawałki. Wymaż na patelni. Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Dodaj gęstą kwaśną śmietanę, wymieszaj. Krem dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę rozlej do talerzy, posyp serem i boczkiem