Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa zupa kurkowa"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 108
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12197
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 108
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12197
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Składniki
Kurki oczyść. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej olej z masłem. Wrzuć cebulę, czosnek oraz plasterki porów. Smaż razem przez chwilę. Dołóż ziemniaki i kurki. Podlej winem. Gotuj na dużym płomieniu przez 2–3 mi nuty. Następnie w garnku zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 20 minut.
Wyjmij trochę kurek do dekoracji, resztę zupy zmiksuj. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Udekoruj odłożonymi kurkami oraz posiekaną kolendrą, ew. natką.Źródło: Tina