Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa zupa selerowa"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 270
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 270
Składniki
Selery oraz ziemniak obierz, opłucz, pokrój na kawałki, wrzuć do garnka. Wkrusz kostki bulionowe. Zalej wodą tak, by warzywa były przykryte. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i dalej gotuj.
Por opłucz, potnij w plasterki. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim czosnek, dołóż plasterki pora, krótko podsmaż. Włóż je do gotujących się warzyw. Zupę przypraw. Gotuj 25 minut.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i pokruszony ser. Całość zmiksuj. Dymki oraz zioła opłucz, potnij na kawałeczki. Posyp nimi zupę.Źródło: Tina