Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i przede wszystkim tania zupka :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1182
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 132
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1182
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 132
Składniki
Zetrzeć jarzyny na tarce i odstawić
Nalać do garnka zimnej wody i dodać 2 łyżeczki soli, zagotować. Gdy woda zawrze dodać woreczek z kasza i gotować 20 minut. Odcedzić i odstawić
Żeberka zalać zimną wodą i obgotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać jarzyny i ziemniaki i gotować dopóki nie będą miękkie. Dodać dwie kostki wołowe winiary. Żeberka wyjąć z zupy i troszkę przestudzić (będzie po prostu wygodniej doprawiać)
Rozrobić krupnik zgodnie z proporcjami na opakowaniu i dolać do tego, co już uzyskaliśmy. Chwilkę pogotować. Żeberka obrać z kości i pokroić na kawałki, dodać do zupy. A na koniec dodać kaszę. Chwilkę pogotować i smacznego :))