Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Prosta , smaczna i lekka. Polecam
garnek, nóż, łyżka, sitko,
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 119
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka i zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, doprowadzić do zagotowania, zdjąć częściowo szumowiny wytworzone podczas gotowania , zmniejszyć moc palnika i gotować na małym ogniu tak by bulion tylko pyrkał około dobrej godziny. W między czasie przygotować warzywa. Ziemniaki , marchewkę , pietruszkę i seler obrać , umyć a następnie pokroić ziemniaki w większą kostkę, a pozostałe warzywa w półplasterki. Przygotowane warzywa dodać do bulionu, dodać również przepłukaną na sitku zimną wodą kaszę, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Całość doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i kaszy( u mnie trwało to około 40 minut). Na koniec posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Wyłączyć i podawać. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.
Pyszny krupnik po ugotowaniu.