Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na bezmięsną zupę. Na tapetę wzięliśmy krupnik. Niesamowicie aromatyczne i pożywne danie, które z pewnością zagości na stałe w waszym menu.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Ziemniaki i seler kroimy w kostkę. Marchew w półplasterki. Por i seler naciowy w piórka. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Warzywa podsmażamy na maśle klarowanym, zalewamy wrzątkiem (1,2 litra), dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli, gotujemy 25 minut. Następnie wsypujemy kaszę, dodajemy groszek wraz z zalewą. Gotujemy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.