Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 950
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 130
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 950
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 130
Składniki
Kaszę jęczmienną opłukałem, zalałem wodą (pół szklanki), odstawiłem. Umyte udka włożyłem do garnka, zalałem wodą. Dodałem pokrojone: w talarki marchewkę, pietruszkę w słupki, na kawałki seler, por w całości, listek laurowy, ziele angielskie oraz posiekany czosnek. Gotowałem 20 minut. Dodałem następnie obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę wraz z wodą, w którą była zalana. Gotowałem pół godziny. Wyjąłem udka, oddzieliłem mięso od kości, zdjąłem skórę, pokroiłem, wrzuciłem do zupy, dodałem połowę majeranku, gotowałem 10 minut, doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem posypaną majerankiem.