Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś tak podany krupnik , moja babcia tak go podawała . Tradycyjny krupnik z kaszą a do tego tłuczone ziemniaki polane przesmażoną cebulką , podawała razem na talerzu lub osobno na oddzielnych talerzach. Pyszna , pożywna i sycąca zupa.Polecam.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Skrzydełka opłukaj , włóż do garnka zalej wodą i zagotuj , zbierz szumowiny. Dodaj obrane , opłukane warzywa i przyprawy . Kaszę opłukaj dodaj do zupy , dopraw solą i pieprzem , gotuj około 30 minut.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie . Odcedź i utłuc. Cebule obierz pokrój w paski i podsmaż na rumiano na oleju .
Krupnik podaj z ugotowanymi , utłuczonymi ziemniakami polane cebulką. Możesz serwować na jednym talerzu lub osobno. Pyszna sycąca i pożywna zupa . Polecam.