Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 180
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 196
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso ugotować do miękkości w 3 szklankach wody, dodać bulion w kostce oraz vegetę. Wywar przecedzić, mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz, dodać mąkę, smażyć 2 minuty. Wlać wywar i stale mieszając doprowadzić do zagotowania. Dodać kukurydzę, mięso z kurczaka, pieprz, sól do smaku. Zupę gotować 5 minut na małym ogniu. Wlać śmietanę, wymieszać.
Podawać z dodatkiem grzanek i posypaną natką pietruszki