Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kwaśna zupa z klopsami na soku z kiszonych ogórków"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso wyrabiam z cebulą startą na drobnych oczkach tarki, bułką tartą, jajkiem, solą i pieprzem do smaku.
Formuję małe klopsiki. Marchewki, pietruszkę oraz seler obieram, ścieram na dużych oczkach tarki. Cebulę obieram i siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, smażę warzywa ok. 5 min.
Podsmażone warzywa przekładam do garnka, zalewam gorącym bulionem. Wrzucam klopsiki i gotuję na średnim ogniu 20 min. Po tym czasie wlewam sok z ogórków i doprawiam zupę solą oraz pieprzem. Zagotowuję.
Ryż gotuję oddzielnie w osolonym wrzątku do miękkości (według przepisu podanego na opakowaniu). Dodaję do gotowej zupy. Przed podaniem posypuję ją opłukanym, drobno posiekanym koperkiem.
Porcja zawiera ok. 300 kcal.
Porcja kosztuje ok. 2,80 zł.
ok. 40 min.Źródło: Tina