Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 190
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 190
Składniki
Boczek pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać. Boczek i cebulę podsmażyć na gorącej patelni. Żeberka umyć, podzielić na porcje, przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojony w plasterki czosnek, a następnie boczek i cebulę. W osobnym garnku ugotować odciśniętą kiszoną kapustę z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Gdy już wszystko będzie miękkie, kapustę dodać w wywaru z jarzyn i żeberek. Na koniec całość doprawić.