Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne leczo to papryka, cebula i pomidory. Ja dodaję jeszcze kabaczka i kiełbaskę.Wyśmienite danie jednogarnkowe.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kiełbasę pokroic w półplastry, przesmażyc. Dodac cebulę pokrojoną w półplastry, rozgnieciony czosnek i chili. Poddusic do zeszklenia cebuli. Przełożyc do dużego garnka. Podlac niewielką ilością wody.
Obranego kabaczka pokroic w grubą kostkę, dodac do kiełbasy, dusic do zeszklenia.
Pomidory sparzyc, obrac ze skórki, grubo pokroic. Połączyc z kabaczkiem.
Na koniec dodac paprykę pokrojoną w grubą kostkę i koncentrat. Krótko całośc jeszcze poddusic. Przyprawic solą do smaku. Podawac z pieczywem lub ryżem. Smacznego.