Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Składniki
Boczek, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w cienkie półplasterki. Pomidora sparzyć zdjąć skórkę pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozpuścić łyżkę tłuszczu, dodać boczek. Zrumienić na jasnozłoty kolor. Dodać paprykę, gdy puści soki zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem często mieszając. Gdy papryka zmięknie – dodać kiełbasę wraz z cebulą. Pod koniec duszenia dodać pomidor. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką. Jeśli ktoś lubi można zagęścić jajkiem. Podawać z pieczywem pszennym. SMACZNEGO !!