Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9212
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 217
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9212
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 217
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 488
Składniki
pokroic kiełbaskę i cebulkę w plasterki, podsmażyc delikatnie na smalcu. pomidorki ponacinac i zalac wrzącą woda, odstawic w tej wodzie aby przestygły. do kiełbaski dodac pokrojoną w plasterki marchewkę i zalac to odrobiną wody ( tak naprawdę aby, aby tej wody).
papryczku umyc, przekroic na pół, wydrążyc środek. połówki przekroic jeszcze raz na pół i pokroic na plasterki. dorzucic do kiełbaski dodac przyprawy oraz przecier pomidorowy. dusic 15 minut na małym ogniu.
w tym czasie obrac pomidorki ze skórki, wydrążyc środek ( ja go zawsze wyrzucam) resztę pokroic i dorzuci do lecza. cukinie umyc odkroic końce, przciąc na pół, wydrązyc środek, połówki jeszcze raz przeciąc na pół i pokroic , dodac do lecza. na samym końcu dodaję obraną i przeciśniętą przez praskę całą główkę czosnku i duszę to na bardzo małym ogniu jeszcze około 10 minut.
smacznego:-)