Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pożywne danie na ciepło
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
W dużym garnku /patelni/ rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.Kiedy się zeszkli dodajemy kiłbasę i marchewkę pokrojona w plasterki , następnie /gdy się przesmażą/ paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę/. Po krótkiej chwili podlewamy woda /ok. 1 szklanki/ i dusimy pod przykryciem jakieś 15 minut. Dodajemy liść laurowy, zielę andielskie, zmiażdżony czosnek, paprykę słodką i majeranek. Dusimy nadal jakieś 5 minut. Gdy warzywa już są miękkie dodajemy starte na tarce, obrane ze skórki jabłko i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dolewamy ocet winny i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy wszystko sie zagotuje danie jest gotowe do spożycia.