Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PROSTE,TANIE, SMACZNEI I PIEKIELNIE PIKANTNE:)))
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę smażymy na złoty kolor (najlepiej na wcześniej utopionych skwarkach słoniny) Dodajemy pokrojoną w cienkie krążki paprykę żółtą i czerwoną. Dusimy kilka minut.Wrzucamy cukinię pokrojoną w średnie kosteczki. Następnie po chwili boczek wędzony wcześniej pokrojony na cienkie paski oraz kiełbaskę pokrojoną w małe krążki. Całość znowu dusimy kilka minut. Dodajemy przyprawy : szczypta vegety,pieprzu,papryki czerwonej ostrej i łagodnej, odrobina ziarenek smaku "winiary"(doskonałe do rosołu), oregano i całość ponownie dusimy. Następnie dodajemy wyparzone pomidory i pokrojone na ósemnki. Chwilke dusimy do miękkości ostatniego składnika. Podajemy z pieczywem lub makaronem. Na koniec gdy danie już znajdzie sie na talerzu, można posypać startym serem żółtym i i natką zielonej pietruszki . Pychotka :))) SMACZNEGO