Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i rozgrzewające leczo z mnóstwem pieczonych warzyw i aromatycznych ziół. Koniecznie wypróbuj to danie dla swoich bliskich!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 103
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 45
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 104
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 103
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 45
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 104
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę wyłożoną papierem kładziemy pokrojone w kostkę papryki, cukinie i pomidorki w całości, czosnek. Posypujemy przyprawami, polewamy ulubioną oliwą, ja użyłam z rozmarynem. Pieczemy przez 30 minut. W tym czasie w garnku podsmażamy cebule i kiełbasę, dodajemy paprykę słodką wędzoną i paprykę ostrą. Gdy składniki sie zarumienią zalewamy 2 szklankami gorącej wody i dodajemy kostkę rosołowa lub bulion. Zagotowujemy. Dodajemy upieczone warzywa, passate, doprawiamy do smaku.